Съществува ли опасност да останем без българско месо?

0
50
Свинско месо
Снимка: Pixabay

Съществува реална опасност да останем без българско производство на месо, заяви председателят на Браншовата камара на месодайното животновъдство Николай Димов. Той обясни, че заради поскъпването на тока и газа много от фермите за пред фалит, като някои собственици дори обмислят да ликвидират стопанството си. Димов коментира пред „DarikRadio“:

„Дребните ферми са изправени пред фалит. Родното производство е малко, а отрицателно влияние оказва и вноса. В другите страни от Европа фермерите си покриват разходите по отглеждането на животни, а тук това е невъзможно.

Според Димов подпомагането от държавата е прекалено малко, за да компенсира загубите на фермерите. Браншът очаква да получи средства за щетите от COVID пандемията, които според Димов също са крайно недостатъчни.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments