Съществува ли опасност да останем без българско месо?

0
65
Свинско месо
Снимка: Pixabay

Съществува реална опасност да останем без българско производство на месо, заяви председателят на Браншовата камара на месодайното животновъдство Николай Димов. Той обясни, че заради поскъпването на тока и газа много от фермите за пред фалит, като някои собственици дори обмислят да ликвидират стопанството си. Димов коментира пред „DarikRadio“:

„Дребните ферми са изправени пред фалит. Родното производство е малко, а отрицателно влияние оказва и вноса. В другите страни от Европа фермерите си покриват разходите по отглеждането на животни, а тук това е невъзможно.

Според Димов подпомагането от държавата е прекалено малко, за да компенсира загубите на фермерите. Браншът очаква да получи средства за щетите от COVID пандемията, които според Димов също са крайно недостатъчни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете вашия коментар!
Моля, напишете името си тук