САЩ използват ситуацията с Украйна за обединяване на съюзниците си

0
24
Знамето на САЩ
Знамето на САЩ. Снимка: Pixabay

САЩ използва ситуацията с Украйна, за да може да обедини съюзниците си и да затвърди мащабното си лидерство, заяви ръководителят на руския съвет по международни въпроси Андрей Кортунов, предадоха от „ТАСС“. Той коментира, цитиран от „Фокус“:

„Ако говорим за стратегия, то кризата около Украйна е повод да се сплотят западните съюзници около САЩ, да потвърдят американското глобално лидерство, като същевременно не поемат сериозни задължения и не поемат прекомерни политически рискове.

Според ръководителя американците се опитват да привлекат подкрепа на своите партньори, за да могат да реагират своевременно при ескалация на ситуацията. По думите му това се прави заради външнополитически интереси. Той уточни:

Това в определен смисъл е печеливша игра за администрацията на президента Джо Байдън, защото за предотвратяването на агресията, за която се твърди, че идва от Русия, ще бъде кредитирана на американската администрация.

По думите на експерта Вашингтон може да направи някакви компромиси в преговорите с Русия в областта на сигурността. Според него те ще бъдат за контрола на въоръженията, повишаването на нивото на стратегическа стабилност в световен мащаб.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments