Съседка наводни изба, но отказва да отвори вратата си

0
69
Снимка: Скрийншот от Google Maps
Снимка: Скрийншот от Google Maps

В избата на пловдивска кооперация се лее вода – съседката с проблемен апартамент не допуска ВиК специалистите в дома си. Това се случва в жилищна сграда на ул. „Марин Дринов“ 52, предаде „Марица“.

Лилия Чолакова от „БГ домоуправител“ разказва, че постройката е на 4 етажа. Състои се от 12 жилища. В 11 от тях вече са минали техници и са установили, че тръбите са в изправност. Има само един проблемен апартамент, който се намира на първия етаж. Собственичката обаче отказвала да отвори.

Вече 4 месеца етажната собственост и професионалният домоуправител се опитвали да се справят със ситуацията. Те направили и всички позволени от закона стъпки за тази цел. Имало и събрание на входа и гласували за спешен ремонт. Иначе влагата може да засегне конструкцията на цялата сграда. Трябвало да си поделят и сметката за водата, която се начислявала на общата партида. Два пъти викали екипи на ВиК, плащали си и сумата от 20 лева. Резултат обаче нямало.

Проблемната съседка Мария не отваряла вратата. Опитвали с благи думи, а после настоятелно тропали. Опитът им за диалог довел до жалба в полицията. Мария ги обвинила в тормоз.

Съседите предложили на жената да заплатят ремонта, а тя да се изплаща на вноски. Това обаче също било отказано.

Професионалният домоуправител потърсил помощ от районното кметство. Те имат право да издадат заповед и да задължат онзи, който не съдейства, да отключи дома си.

От „Източен“ отишли на проверка през първите дни на юли, но вратата отново си останала заключена. Изпратили констативен протокол до етажната собственост, че не им е осигурила достъп и въпросът приключил. Към момента кметът на района е дал обещание, че отново ще се ангажира със случая.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments