Съседи в София масово подават жалби заради лаещи кучета

1
150
Куче
Куче. Снимка: Искра.бг

Жители на София масово подават жалби срещу свои съседи и техните кучета, които лаят и по този начин смущават спокойствието им. В същото време шумът от животни в апартаментите не се отчита като нарушение на обществения ред, обясни пред „БНР“ главният инспектор към Столичния инспекторат д-р Тихомир Пърлев.

От началото на годината планирано или по жалби и сигнали са направени общо 1476 проверки на собственици на домашни любимци, които са ги разхождали в парковете в столицата.

По време на тях са съставени 850 констативни протокола, 30 акта за установяване на административни нарушения, 26 глоби с фиш и 20 глоби по квитанции според различните видове нарушения

Най-често на инспекторите се натъкват на случаи, при които стопани разхождат кучето си без повод или намордник. Актовете се пишат за инциденти с ухапване на друго животно или човек.

Според д-р Тихомир Пърлев в последно време се наблюдава тенденция на спад на по-сериозните инциденти в столицата.  

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Галина
Галина
5 месеци по-рано

Имах 2 такива кучета до мен, бях доведена до истерия, заради нощния им лай! Готова бях да убия собственичката им. Не може нечии кучета, затворени в боксониера с отсъстваща стопанка да определят дали да спя или не и как да ида на работа след безсънна нощ. Дори кварталният не можеше дълго време да надделее. Но аз НАИСТИНА УПЛАШИХ СЪСЕДКАТА и след месеци на мъки лаят престана.