Сандов взе участие в среща на високо равнище за опазване на океаните и морската среда

0
30
Борислав Сандов в Лисабон
Борислав Сандов в Лисабон. Снимка: МОСВ

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов беше съпредседател на интерактивен диалог на тема „Инструментализиране на взаимовръзките между цел 14 и другите Цели за устойчиво развитие за изпълнението на Дневния ред 2030“. Сесията се проведе днес, по време на Конференцията на ООН за опазване на океаните и морската околна среда в Лисабон, съобщиха от ведомството. 

При откриването на дискусията министър Сандов отбеляза взаимовръзките между всичките 17 Цели за устойчиво развитие и необходимостта от интегрирани и координирани действия по отделните секторни политики, с оглед постигането на синергия и дългосрочни устойчиви решения.

„Активното участие на академичните среди трябва да включва научни дискусии и изследователски проекти, както и въвеждането на нови образователни програми на различни нива. Ангажирането на бизнеса чрез принципа на корпоративната социална отговорност също би могло да допринесе значително за опазването морската среда“, добави вицепремиерът, подчертавайки ролята на научните среди и частния сектор за ускоряване на напредъка по изпълнението на Целите за устойчиво развитие и Програмата на ООН 2030.

Министър Сандов акцентира и върху участието на младите хора в процесите на вземане на решения и прилагане на добри практики в областта на опазването на околната среда. Като добър пример за това той представи стартиралата наскоро в България Програма „Политики за младежта в сферата на околната среда”.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments