Самотна майка с 2 деца може да остане на улицата

0
99
Ключ
Снимка: Pixabay

Самотна майка с 2 деца може да се озове на улицата. Днес жената трябва да напусне апартамента си, в който живее, но тя няма къде да отиде. Цялото й имущество все още е в общинското жилище. Причината, поради която майката била помолена от Община Левски да напусне дома си е, че е придобила къща. Постройката в този имот обаче не е годна за живеене. За това информира самата потърпевша, която сподели пред „NOVA“:

Миналата година майка ми закупи на децата къща в близкото село. Когато подновявахме документите за общинското жилище, тази къща е видяна в регистъра. Тя обаче не е годна за живот и предстоят много ремонтни дейности. Средствата, с които разполагаме не позволяват да го направим в кратък период от време.

Жената е написала молба и е помолила да бъде оставена в общинското жилище още няколко месеца. Кметът на града Любка Александрова разясни, че никой не гони майката от общинския имот. Тя уточни, че жената е дългогодишен ползвател на този апартамент. Градоначалникът допълни:

Октомври, те са придобили имот и според наредбите трябва да освободят жилището. 3 месеца след придобиването на жилището те продължиха да го ползват. Комисията обаче нямаше право да продължи искането им за обитаване“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments