Само за месец: Над 100 котки са били убити в Бургас

0
867
Котка
Снимка: Pixabay

От около месец неизвестни убиват бездомните котки в Бургас. За целта те използват въздушни пушки, антифриз, стрихнин и отрова за мишки. Официално регистрираните случаи за месец са над 30. Различни граждани пък са откарали в полицията труповете на 15 животинки.

От ОДМВР-Бургас коментираха за „DarikNews“, че са предприети всякакъв тип оперативно-следствени действия. Извършва се и обход около местата, където е имало убити котки, изискани са видеокамери, взети са показания от граждани.

От сдружение „Милосърдни сърца“ твърдят, че случаите са около 100. Само в неделния ден доброволките са намерили 6 трупа.

Междувременно в социалната мрежа се появиха и първи версии за убийствата. Според потребителите извършителят действа сам и през нощта примамва котките с храна, като разсипва върху нея отрова за мишки. Тя действа бързо, но причинява мъчителна смърт, придружена с гърчове и задух.

Жителите на морския град споделят, че сутрин намирали пространствата между блоковете осеяни с трупове на котки. А това са все райони, където има майки с колички и малки деца.

Доброволките коментират, че котките в комплекс „Славейков“ са убивани по най-различни начини. При последния случай трупа на животното е било хвърлено на поляна през блока, лапите му били вързани с панделка, а върху нея имало надпис на немски, който гласял – „Поле на забравата“.

В „Изгрев“ пък алармират, че неидентифицирано лице разхвърля хапки храна, които са напоени с антифриз. Има пострадало и домашно куче. Живеещите в комплекса са обезпокоени, че въпросните хапки могат да попаднат и при малки деца, които да ги вземат от земята и да ги сложат в устата си. А срещу антифриза няма противоотрова и за часове той причинява тежка бъбречна недостатъчност и смърт.

Из целия квартал има разлепени листовки:

„Молим ви да се замислите: Този човек е потенциален убиец на хора“.

Нощем обаче някой къса афишите. В центъра пък срещу котетата се стреля с въздушни пушки.

От полицията не изключват зад убийствата да стоят няколко души. Тезата им се подкрепя и от факта, че труповете са на различни места.

Телата на животните се транспортират в „Пода“. Там се замразяват и се откарват за аутопсия в специализирана ветеринарна клиника в „Стара Загора“. Засега има само 1 готова експертиза, която показва, че котката е починала от пневмония.

В морския град има специална програма се извършва безплатна кастрация на бездомни котки. Тя обаче не успява да се справи с големия брой животни, за който допринасят и безотговорни стопани. Пълното им унищожение обаче създава предпоставка за нова опасност – появата на плъхове.

Разследването по случая продължава.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments