Само почасовите работници работят на сметка днес

0
50
Работа
Работа. Снимка: Искра.бг, архив

Само работниците и служителите, които работят почасово, са на сметка и печелят пари по време на работния 29 февруари. В същото време за всички, които работят на фиксирана заплата всеки месец, високосната година не е добра новина и може да се каже, че те работят безплатно.

Икономическите изчисления във високосна година все пак не са толкова ясни, пише money.bg. В много статистически оценки по света, като например при измерване на брутен вътрешен продукт, всички години се считат за равни. Основата за тези изчисления е взета от февруари, който има 28 дни плюс четвърт ден, независимо дали е високосна година.

Главният изпълнителен директор на BrightHR Алън Прайс казва, че високосната година е положително явление за всеки, който получава почасово заплащане.

„Почасовите служители, които работят на 29 февруари, трябва да бъдат заплатени както обикновено. Това означава, че трябва да бъдат компенсирани за всички действително отработени часове, включително допълнителен ден през февруари, точно както всеки друг ден“.

Най-популярната алтернатива, предлагана някога на текущия календар, е Световният календар, създаден в Ню Йорк през 1930 г. Неговите създатели предложили да 29 февруари да се премести на 31 юни и да се превърне в световен почивен ден.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments