Съмнителен имот в ж.к. „Меден рудник“ бе обявен за продажба. Законен ли е?

2
2484
Къщата
Къщата. Снимка: Искра.бг

Преди време от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ са подали сигнал за предполагаем незаконен строеж в Бургас. Причината е, че в Кадастъра с кадастрален номер 07079.118.369.1 се води селскостопанска сграда на един етаж, със застроена площ от 103 квадратни метра. Къщата се намира в комплекс „Меден рудник“.

Кадастърът
Кадастърът. Снимка: Скрийншот от Кадастъра

В същото време от ОЗБГ са извършили проверка на място. Там те са видели, че къщата не е едноетажна, а двуетажна. Тя е много красива и е имот за обитаване, а не прилича на селскостопански, и затова са подали сигнали до няколко институции, които да извършат проверка дали всичко в този случай е законно.

Къщата
Къщата. Снимка: Скрийншот от „Google Maps“

Тази къща е била обявена за продажба. Обявата е била пусната в сайта „alo.bg“. В нея е записано че имотът се намира в „Меден рудник“. Къщата е двуетажна с разгърната застроена площ от 200 квадратни метра, както и 309 квадратни метра двор. Нейните собственици са я пуснали за продажба за сумата от 155 000 евро.

Но ако сега отворите същата тази обява в сайта „alo.bg“, ще видите, че тя вече не е активна, защото е била архивирана. Това означава, че тази обява е била спряна от нейния подател, преди да изтече.

Архивираната обява
Архивираната обява. Снимка: Скрийншот от „alo.bg“

При положение, че има разминаване между имота, обявен официално в Кадастъра, и този, който в реалност съществува, възникват няколко важни въпроса. Първият е дали има извършено нарушение. Ако има предполагаемо нарушение, тогава как този имот се продава. Освен това е важно дали има всички необходими документи за строителството и за собствеността.

Както ви показахме, обявата за нейната продажба е била архивирана, затова към днешна дата все още не е ясно дали къщата е била вече продадена, или нейните собственици са се отказали.

Освен това източник на Искра.бг съобщи, че този имот се води на една дама, чийто баща е Стоян Стоянов, по-известен като Голямата Манджула. А неговият брат е Митко Стоянов – Малката Манджула, който е бракониер.

Така Искра.бг задава важния въпрос:

Ако има някакво нарушение, как се е стигнало до това толкова години институциите да го допускат, без да предприемат съответните действия?

Апелираме хората да са особено предпазливи, ако имат намерение да закупят въпросния имот с тази постройка.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Рибар
Рибар
2 месеци по-рано

Да се давят в мандрата дано всички бракониери

Мандра
Мандра
2 месеци по-рано

Най накрая и Стоян Мандулата да си получи заслуженото