Сали Салиев с още един медал в Нови Сад

Диан Мънев остана пети в категорията до 125 килограма

0
111
Сали Салиев
Сали Салиев. Снимка: Бф Борба

Сали Салиев спечели третия си медал в кариерата от голямо първенство. На европейския шампионат по борба за кадети в Нови Сад, талантът на „Олимпиец“ /Търговище/ завоюва бронзов медал в категория до 92 килограма, след като в малкия финал победи категорично беларусина Вадзим Бандарку с технически туш 10:0.

Това постижение идва като защита на миналогодишния му бронзов медал от същото първенство. През 2021 година Салиев спечели сребро на европейското за кадети, демонстрирайки своята постоянност и висок клас в състезанията по борба.

Другият ни представител във финалите Диан Мънев остана пети в категорията до 125 килограма. В малкия финал за бронза той отстъпи пред опитния грузинец Александър Абрамишвили с резултат 0:10. Абрамишвили е трети от европейското за кадети и пети на световното за същата възраст през 2023 година.

Мънев, който е състезател на „ЦСКА Янчо Патриков“, има зад гърба си бронзов медал от балканско първенство при кадетите и показва обещаващ потенциал за бъдещи успехи.

Сали Салиев за втора поредна година се качва на стълбичката за медали, доказвайки, че е един от водещите млади борци в Европа.

Романтично предложение на бойната арена: Едуард Алексанян предложи брак на любимата си на SENSHI 22

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments