Съдят кмет – присвоил земите на хората от кюстендилско село

0
183
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Жители на бобовдолското село Мламолово твърдят, че кметът на селото Георги Александров е отнел незаконно земите им. За целта е използвал фалшиви подписи. Водят се дела, но той продължава да управлява населеното място, предаде „NOVA“.

Радка Христова споделя, че научила за измамата съвсем случайно. Решила да продава, но се появил договор, според който е дала собствеността си на кмета за период от 15 години. Ощетените като нея са много.

В областта се говори, че Александров получавал около 450 000 лева годишно от субсидии – за имотите, които са собственост на местните хора. Към момента отказва коментар за действията си.

Делото в съда се отлага няколко пъти, защото винаги има отсъстващи. Според потърпевшите съдебният състав е предубеден. Петър Василев заяви, че хората са измъчени, страхуват се да говорят. Секретарката на виновния пък криела призовките и заплашвала, че няма да се водят дела.

Междувременно присвоените черешови масиви са почти унищожени от пожар. Местните се съмняват, че палежът е бил умишлен. Въпреки това чакат имотите си обратно. Едни искат да ги продадат, а други да опазят собствената си чест и тази на хората, които са им ги завещали.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments