Съдружникът на ЛиЛана бе пуснат от ареста под гаранция

0
340
ЛиЛана и Димитров
Снимка: Скрийншот от bTV

Специализираният съд е освободил съдружника на Лиляна Деянова – Лилана от

ареста. На Мартин Димитров бе наложена парична гаранция в размер на 100 хил. лева. Защитата е заявила, че ще обжалва високата сума, предадоха от „bTV“.

Певицата и съдружникът ѝ бяха арестувани преди около два месеца по обвинения за участие в организирана престъпна група за злоупотреба с евросредства. За случая ви бяхме разказали от Искра.бг за пръв път на 25 април, когато ЛиЛана, брат ѝ – бийтбоксърът Александър Деянов (SkilleR) и още трима души бяха задържани при спецакция в София. По-късно стана ясно, че ставало въпрос за мащабни злоупотреби по програма „Иновации и конкурентоспособност“ започнали още през 2016 година. Бе иззето голямо количество апаратура, техника, документи и други веществени доказателства. Бяха разпитани свидетели по случая и разпространени три протокола от това.

Певицата също разпространи запис, в който твърди, че са ги атакували заради това, че са се обявили срещу корупцията и ТОЛ системата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Александър Деянов отказа да плати гаранцията си, но бе оставен на свобода. ЛиЛана бе освободена под „домашен арест“ на 4 юни, но върната обратно след трето обвинение на 11 юни.

Пуснатият сега Мартин Димитров щял да обжалва съдебното решение в Апелативния специализиран съд и щял да иска намаляне на гаранцията.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments