Съдът в Бургас остави в ареста Мустафа, причинил смъртта на две момчета край Айтос

0
244
Мустафа
Снимка: Искра.бг

Апелативният съд в Бургас остави без уважение жалбата на обвинения в причиняване на смърт по непредпазливост на двама души Мустафа Мустафа.

Искра.бг припомня, че на 25 септември малко преди полунощ, 20-годишният шофьор е натиснал почти докрай газта на лекия автомобил BMW и в условие на десен завой, в района на село Ябълчево (Община Руен), загубил контрол над него. Заради високата скорост, несъобразена с релефа на пътя, колата поднесла и се забила в едно от крайпътните дървета. Вследствие на инцидента животът си губят двама от спътниците на Мустафа – на 17 години, а третият – 18-годишен е с тежка телесна повреда. 

Мустафа Мустафа е обвинен за престъпление, квалифицирано по чл.343, ал.4, във вр. с ал.3, предл.3, б.“б“, във вр. с чл.343, ал.1, б.“в“, вр. с чл.342, ал.1 от НК., вр. с чл.20, ал.1 и ал.2, вр. с чл.21, ал.1 от ЗДвП. Той може да лежи в затвора от 3 до 15 години.

Мустафа
Снимка: Искра.бг

Адвокатът му Станко Кралев поиска днес по-леката мярка за отклонение – домашен арест. Според прокуратурата жалбата е неоснователна, тъй като Мустафа е работил във Франция и има реална опасност той да изяви желание да замине отново в чужбина или в страната. Наред с това от обвинението направиха и предположение, че той може отново да застане зад волана „така, както го е направил в трагичния ден“, въпреки че е отнето свидетелството му за управление. В хода на делото Мустафа Мустафа заяви:

„Аз не съм искал така да стане. Те са ми роднини. Аз исках да съм на тяхното място. Ще поискам прошка. Няма да се укрия. Когато ме потърсите или ви потрябвам за нещо, ще съм си на село.“              

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments