Съдът смени мярката за неотклонение на агресора пред Румънското посолство с най-леката

0
85
Счупено предно стъкло на кола
Счупено стъкло на кола. Снимка: Pixabay

Софийският градски съд (СГС) е отменил паричната гаранция на 25-годишния Георги Георгиев, който бе замесен в инцидента пред Румънското посолство миналия понеделник. Съдът му е наложил най-леката мярка за неотклонение – „подписка“ –  вместо 500-левовата гаранция, съобщиха от „БНР“. 

25-годишният бе обвинен в това, че на кръстовището на бул. „Михай Еминеску“ и бул. „Шипченски проход“, около 21:30 часа противозаконно е повредил чужда движима вещ – лек автомобил, собственост на зъболекарката Елена Ничева. Той е счупил чрез удари с ръце предното панорамно стъкло на автомобила като скачайки е повредил и предния капак на автомобила.

На Георгиев бе повдигнато обвинение и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост, заради това че е попречил на Ничева да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище. Той е блъскал по лекия автомобил, качил се е на предния капак и е счупил предно панорамно стъкло.

Отправял е и обидни думи към Ничева, защото не е изразила съгласие с действията на протестиращите, като е извършил действията си пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила. От Искра.бг припомняме, че в пререканието бе намесен и втори мъж.

Причината за смекченото му наказание било чистото му съдебно минало и невъзможността му да плати тази гаранция, предвид работата си като готвач за 300 лева. Съдебният състав също е обърнал внимание на възможността Ничева да е нарушила правилата за движение по пътищата, то не е ясно дали тази теория се разследва.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments