Съдът ще заседава по делото на Мая Манолова

0
14
Мая Манолова. Снимка: пресцентър Мая Манолова
Мая Манолова. Снимка: пресцентър Мая Манолова

Административният съд ще заседава по делото на Мая Манолова, която иска изборите да бъдат касирани. Бюлетините от изборите за столичен кмет няма да се броят ръчно.

На предишното заседание от „Информационно обслужване“ потвърдиха, че общо 408 протокола на изборите в София са коригирани повече от веднъж. Манолова е внесла и 14 тома доказателства за извършени нарушения и настоява бюлетините в София да бъдат преброени повторно.

Бившият омбудсман заяви, че макар съдът да не е приел заключението, то доказва, че в избирателните списъци има неправомерно дописани повече от 3000 души, гласували на местните избори.

Тя е на мнение, че корекциите не са били нанесени според реда, установен от Изборния кодекс, защото не са присъствали всички членове на секционната избирателна комисия и поправките не са направени след преброяването на бюлетините.

По думите ѝ има 7000 недействителни бюлетини, което заедно с 2/3 от протоколите, в които корекциите не са нанесени както трябва, навежда на мисълта, че резултатът следва да е различен.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от