Съдът реши: Огнян Донев е невинен

0
179
Огнян Донев
Снимка: Огнян Донев, Архив

Софийският градски съд призна за невинни собственика и изпълнителен директор на „Софарма“ Огнян Донев и съдружникът му и директор на „ТЕЛСО“ АД Борис Борисов. Делото беше гледано на първа инстанция, а двамата са обвинени за укриване на данъци.

Обвиненията на прокуратурата са, че Донев е укрил данъци от сделки с фирми и продажба на акции между тях в размер на 63 млн. лв., не издържа пред съда. Борисов бе обвинен в укриване на 7 млн. лв. данъци, предаде BTV.

„В центъра на този процес бях аз и най-голямата публична компания у нас – „Софарма““, коментира Донев след заседанието пред 24 часа.

Според Донев делото, което продължи 6 години, се е отразило на публичния имидж на компанията, тъй като особено чужденците не можели да знаят за какво става въпрос у нас.

От Прокуратурата се заканиха, че ще обжалват присъдата пред Софийския апелативен съд. Още в началото на процеса обвинението поиска съдия Даниела Борисова да се оттегли от делото с аргумента, че била предубедена, защото първо върнала обвинителния акт срещу подсъдимите за доразследвана, а решението ѝ било отменено от втората инстанция. Съдия Борисовата обаче отхвърли искането.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments