Съдът постанови четири години затвор за ултраса, ослепил полицай

0
79
Гергана Зашева. Снимка: МВР
Гергана Зашева. Снимка: МВР

Софийски градски съд наложи присъда от 4 години лишаване от свобода на 26-годишният футболен ултрас Йордан Исаев, който причини тежка телесна повреда на полицая Гергана Зашева по време на мача ЦСКА-София – „Левски“ през юни 2018 г.

В становището на съда се посочва, че Исаев е нарушил грубо обществения ред и с действията си е осакатил полицай Гергана Зашева, която след инцидента вижда само силуети с едното око. Съдът постанови той да заплати и обезщетение от 60 хил. лв.

Исаев бе осъден на шест години затвор, но от тях се приспадат две години, защото той призна вината си и делото се гледаше по съкратена процедура.

Инцидентът стана в почивката между двете полувремена на мача, който се игра на Националния стадион „Васил Левски“. От сектор „Б“, където е разположена агитката на „Левски““, беше хвърлена самоделна бомбичка, която счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона. Разпръсналите се стъкла раниха двама полицаи – 24-годишната Гергана Зашева и колегата ѝ Петър Иванов.

Зашева претърпя сложна очна операция, като от окото ѝ бе извадено парче стъкло. Колегата ѝ Петър Иванов бе с по-леки наранявания.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments