Съдът остави в ареста кюстендилеца, ранил двама полицаи след гонка

0
45
Задържан
Задържан. Снимка: СДВР, Facebook, Архив

Окръжен съд-Кюстендил потвърди определение на Районния съд, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, по отношение на 41-годишния кюстендилец, съобщиха от съда.

Мъжът е привлечен от Районна прокуратура–Кюстендил като обвиняем за шест престъпления. На 2 септември, на пътя между селата Нов чифлик и Багренци, община Кюстендил, нарушавайки правилата за движение е причинил пътнотранспортно произшествие, между управлявания от него лек автомобил и полицейски автомобил, като по непредпазливост е причинил средни телесни повреди на двама полицейски служители.

Той е обвиняем и за това, че е пречил на органи на властта – автоконтрольори от ОДМВР– Благоевград и Кюстендил, да изпълнят задълженията си по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, и по опазване на обществения ред. Повдигнато му е обвинение и за закана за убийство към длъжностно лице, както и за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост и цинизъм.

Преследването на обвиняемия е започнало още от Банско, което е видно от разпитите на полицейските служители до мястото на окончателното и принудително спиране на управлявания от обвиняемия автомобил в с. Багренци. Многократно на мъжа са подавани сигнали за спиране от различни полицейски патрули, на територията на различни населени места, казаха по-рано от съда.

Независимо от факта, че обвиняемият има постоянен адрес в Кюстендил, същият е заявил в предишното заседание пред Районния съд, че желанието му е да напусне България и да замине за Русия. Материалите по делото са изпратени по компетентност на Окръжна прокуратура–Кюстендил.

Според съда е налице както обосновано предположение за авторство на деянията, така и абсолютно реална опасност от извършване на друго престъпление, предвид цялостното поведение на обвиняемия, се посочва в мотивите на Окръжен съд-Кюстендил. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments