Сачева: Законът за социалните услуги няма да отнема деца!

4
2197
Деница Сачева
Снимка: МОН, Архив

Законът за социалните услуги не предвижда да се отнемат деца. Това заяви новият социален министър Деница Сачева, цитирана от „БНТ“.

През 2020-та година ще се проведат 6 регионални дискусии по темата. Също срещи с притеснени и протестиращи семейства, граждани и неправителствени организации. Целта е да се опровергаят страховете на обществото и да се внесе ясност по случващото се.

По думи на Сачева твърденията, че социалните могат да отнемат малчуганите без съдебно решение, са фалшиви. По нейно мнение идват най-вече от родители, които живеят в чужбина и са имали досег с тамошните институции.

По нейни думи не е правено проучване откъде идва дезинформацията. Уточни обаче, че при нужда ще бъде сезирана прокуратурата.

4
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
4 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
4 Коментатори
Donika PetkovaMaрниNIKOLATonko Georgiev Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Tonko Georgiev
Tonko Georgiev

Няма да бъдат отнемани деца,значи така вика джендър подръжничката??? Аджеба какво ще прави тогава закона ? Ще даде пари на бедните семейства за да се издържат ли? НЕЕЕЕ!Ще подпомага с нещо родителите ли? НЕЕЕ! И дума да не става да даде нещо! Ще ви кажа какво : ще усвоят министрите и ще си сложат по сметките едни милиарди,ще се нахълтат НПО тата с едни милиони,ще учат децата да мастурбират ма 4 год. възраст,ще ги учат че има 120 разновидности на пола.Ще ги учат да се оплакват от родителите си,които мило и драго дават за да ги възпитат като добри хора.… Прочети още »

NIKOLA
NIKOLA

Госпожо Сачева, недейте да започвате работата си като министър с лъжа. Навсякъде в ЗСУ се говори за „резидентна услуга“ за децата в „риск“. „Резидентна услуга“, ако не знаете, е настаняване в чужд дом, при чуждо семейство и то насилствено. Прочетете чл. 36г от ЗЗДетето, прет от 64 депутата, като „промяна в др. закони“ с приемането на ЗСУ./Защо в този закон а не в ЗЗД!??/ Там, /ако можете да четете/ е разпесана точно процедура, която без знанието на родителите и/или техни представители и без прокурорска заповед се определя „екип“ който ще прилага „резидентната“ мярка. В него се включват и НПО. Не… Прочети още »

Maрни
Maрни

Оставам с впечатлението, Г-жо Сачева, че изобщо не сте запозната със закона в частта му за „подпомагане“ на семейството, изразяващо се не във финансова подкрепа, а в писане на предписания и извеждане на децата, докато тези предписания не бъдат изпълнени, нещо, което най-често се оказва невъзможно, след което, естествено следва лишаване на родителите от родителски права…

Donika Petkova
Donika Petkova

Те и сега отнемат! От Балша не едно, а три наведнъж! Бизнесът с приемни семейства е много голям.