Сабрутев: НАП започва ревизии, за да може държавата да си възстанови пропуснатите данъци

0
63
Венко Сабрутев
Венко Сабрутев. Снимка: Скрийншот "NOVA"

„Имахме изключително продуктивна и интересна дискусия със синдикатите. Те изразиха благодарност, че голяма част от исканията им са заложени в бюджета. Те поискаха милиард и 100 милиона лева за заплати. От тях около 700 милиона са вече включени в бюджета, а сега се търсят останалите средства. На срещата с протестиращите днес коментирахме основно какво е състоянието на бюджета.“

Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната- Демократична България“ /ПП-ДБ/ Венко Сабрутев. По думите му при идването си на власт кабинетът „Денков-Габриел” е заварил една празна хазна. 

„Дефицитът в хазната беше около милиард и 200 милиона лева. Служебният кабинет, когато дойде на власт, първо смени шефовете на приходните агенции – НАП и „Митници”. Това са двете агенции, които осигуряват основния приход в хазната. След смяната на шефовете им – държавата започна да събира драстично по-малко пари. За по-малко от месец управление на кабинета „Денков-Габриел” и с връщането на старите и доказали се директори начело – дефицитът беше преодолян и сега хазната е на плюс от 200 милиона. Опитахме се да обясним на синдикатите, че ако го нямаше това пагубно управление в първите пет месеца на годината и държавата не беше на минус – сега можеше да правим много допълнителни подоходни политики”, коментира Сабрутев пред „NOVA“. Той подчерта:

„Там, където е възможно, НАП трябва да влезе за проверки със задна дата, и върху тези компании, върху които е опънат политически чадър – той да бъде свален и отново приходите да нараснат. НАП има за задача – каквото е възможно от пропуснатото да бъде взето – да бъде възстановено.”

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments