Събориха сграда върху тротоар в центъра на София

0
80
Сграда
Сграда. Снимка: Скрийншот видео

Фасада на сграда бе съборена върху централната улица „Асен Златаров“ в столицата, съобщиха в социалните мрежи от неправителствената организация „Спаси София“.

Това се е случило около 11:00 часа днес. На адреса е имало две сгради за събаряне. От видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда как строителната техника бута едната и тя пада върху тротоарната площ, макар че е била подготвена за това. От организацията посочват:

Българският строител, т.е. разрушител, събори половин сграда върху тротоара и пътното платно в „Оборище“. Като по чудо в момента на срутването там няма пешеходци и коли, иначе можеше да се случи най-страшното.“

От „Спаси София“ припомниха, че преди няколко години две момичета загубиха живота си заради „безотговорност и хаотични строителни работи“. Те настояват за незабавна проверка на строителния обект от контролните органи и максимална глоба за отговорното лице, допуснало да се застрашат човешки животи и допълниха:

Искаме да се провери и дали отговорност не носи и самата Община, която съгласува планове за безопасност и организация на движението. Недопустимо е при събарянето на висока сграда единствената „защита“ да бъде метална ограда, поставена плътно до фасадата ѝ!“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments