Събират се учени от три континента за изкуствения интелект в сферата на сигурността

0
43
Изкуствен интелект
Снимка: Pixabay

в Пловдив /ВУСИ/ организира поредната интересна международна научна конференция на тема „Изкуственият интелект в сферата на сигурността – предимства и заплахи“, която ще се проведе на 30 септември от 10:00 часа в учебното заведение.

Висше училище по сигурност и икономика
Висше училище по сигурност и икономика. Снимка: ВУСИ

На конференцията присъствено и онлайн ще се срещнат учени от три континента. Само за ден в рамките на мащабното научно събитие ще бъдат представени над 60 доклада, които анализират ролята на изкуствения интелект и неговото приложение в областта на сигурността и в различните сфери на човешкия живот. Те са обособени в три панела: „Системи с изкуствен интелект в сигурността“, „Икономически растеж и устойчиво развитие“ и „Изкуственият интелект в администрацията, публичният мениджмънт и социалните науки“.

Сред лекторите са академични авторитети от Словакия, Латвия, Полша, Узбекистан, Грузия, Северна Македония, Албания и Нигерия. От българска страна ще вземат участие учени от Института за държавата и правото при БАН, Академията на МВР, УНСС, Тракийския университет в Стара Загора, СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, НБУ, УниБИТ и ВУСИ.

Основният доклад ще изнесе доц. д-р Мариана Тодорова от Института по философия и социология при БАН, който е на тема „Изкуственият интелект във военната и вътрешната сигурност. Рискове и възможности“. Сред акцентите ще бъдат също парламентарни привилегии и изкуственият интелект и развитието на националната сигурност на държавата.

Традиционно на участниците в конференцията ще бъдат връчени сертификати, а доклади ще бъдат публикувани в сборник на ВУСИ.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments