Събев се срещна с протестиращите, похвали действията на Бачийски

0
282
Николай Събев
Николай Събев. Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията

Транспортният министър Николай Събев днес проведе среща с представители на турската страна по повод опашките от тирове на границата с Турция. През това време превозвачи протестираха от сутринта до 14:00 часа пред ГКПП „Капитан Андреево“.

Според председатели на Съюза на международните превозвачи целта на демонстрацията е да се разреши проблемът с чакането по границата. Те искат адекватни мерки от страна на държавата.

Спирането на фитосанитарната лаборатория е една от причините за образувалите се опашки от тирове. Превозвачите обещаха, че ще продължат с протестите си.

При посещението си на граничния пункт транспортният министър заяви, че са били предприети спешни мерки заради проблемите на ГКПП „Капитан Андреево”. По думите му вече са командировани допълнително служители от „Гранична полиция” и Агенция „Митници”. Той коментира пред журналисти:

„Също така е договорено от българска страна да бъде увеличен капацитетът на преминаване – 2000 камиона от Турция към България през ГКПП „Капитан Андреево” и до 1000 през „Лесово”. В момента има тапа от 3500 камиона в турската част. Идеята е в прозорец от една седмица, с по-висок капацитет на преминаване, тази вълна да бъде обрана.”

Събев похвали, зам.-министърът на земеделието Иван Христанов и депутатът от „Продължаваме промяната“ /ПП/ Константин Бачийски за „великолепна работа” с преминаването на контрола в държавни ръце.

Припомняме ви, че благодарение на Бачийски, „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/, техни съмишленици, както и със съдействието на определени държавни служители от различни институции, които искат да преборят корупцията и пунктът да заработи по законоустановения ред, ситуацията се е подобрила значително там.

На 4 април 2022 година премиерът Кирил Петков посети граничния пункт. След визитата началникът на кабинета му съобщи, че работата на частната фирма на пункта е формална. Малко след това инж. Роснев беше отстранен от длъжност. Веднага след това Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ започна проверка за конфликт на интереси на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов, който отговаря за Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ и контрола на вноса на храни по границите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments