Събев: Създавайки „Кулинарен регион Добруджа“ гарантираме защитата на нашите продукти

0
49
Георги Събев
Георги Събев. Снимка: Министерство на земеделието

„Създавайки „Кулинарен регион Добруджа“ ще гарантираме видимост и защита на местни продукти храни и вина“, каза зам.-министърът на земеделието Георги Събев. Това се случи при откриването на традиционното изложение за местни продукти в Добрич, което се организира от Министерството на земеделието.

„Един от основните наши приоритети, в политиките ни, е оказването на подкрепа за българското производство, както и за създаване на преки връзки между производителите и потребителите, скъсяване на веригата за доставки на храни и осигуряване на пазари за продукцията на земеделските производители“, посочи Събев. И допълни, че това е начинът, по който производителите ще засилят своята конкурентоспособност и ще развиват местната икономика, ще се създадат възможности и за нови бизнес начинания. Той подчерта, че подходът ВОМР успешно развива бизнеса в малките населени места.

„С помощта на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони, за периода 2023-2027 г., с ресурс от над 280 милиона евро, което е над половин милиард лева, ще бъдат финансирани над 100 нови Местни инициативни групи /МИГ/“, уточни аграрният заместник-министър. Георги Събев отбеляза, че малките и средни производители, участващи в изложенията, са тези, които трябва да бъдат подпомогнати, в предизвикателните времена, в които живеем.

„Радвам се, че успяваме да свържем местните производители с местните потребители, за да насърчим развитието на конкретния икономически потенциал в определен район“, каза още той. В заключение, Георги Събев добави, че изложенията се радват на все по-голям интерес.

„В рамките на тези няколко месеца успяхме да организираме цели пет събития в страната, на които се представят качествените хранителни продукти на Местните инициативни групи“, подчерта Събев.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments