Събев: Еднакви условия и такси за жп превозвачите само с обединени усилия

0
46
Среща на Николай Събев с железопътния бранш
Среща на Николай Събев с железопътния бранш. Снимка: МТС

Ще бъдат постигнати еднакви условия и такси за железопътните превозвачи само с обединени действия на всички заинтересовани страни, обяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на среща с представители на сектора. 

„Законови промени могат да се приложат, след като в кратък срок, се обсъдят аргументирани предложения от експертите в сектора“, категоричен бе министър Събев.

По време на дискусията стана ясно, че в началото на годината стартира работа отраслов съвет, в който за участие са поканени синдикални и работодателски организации, като основната цел е да се засягат теми, свързани с жп инфраструктурата.

Позицията на екипа на министерство на транспорта и съобщенията е, че всяко едно мнение ще бъде взето предвид, като решението за по-добри условия на пазара, ще бъде единствено в защита на обществения интерес. Приоритет е да няма ощетен или привилегирован превозвач, затова е необходима промяна на формата на работа и е важно частните фирми и държавните предприятия да работят в една посока.

От МТС подчертаха, че в програмата на правителството е заложена подкрепа за железопътната индустрия, както и създаване на ускорени центрове за обучение на кадри.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments