РЗИ-Врача: Петима са новозаболелите с COVID-19

0
194
РЗИ-Враца
Снимка: РЗИ-Враца

Пет нови случая на заболели с COVID-19 във Врачанско са били обявени през изминалото денонощие в Единния информационен портал. От РЗИ уточняват, че положителните лица са от областния град.

78-годишна жена е била диагностицирана със заболяването. Засега тя е на домашно лечение. Установено е, че е била контактна на потвърден случай и е била изследвана по Бързо известие от общопрактикуващия лекар.

44-годишна жена е била изследвана, след като е проявила симптоми на заразата. Тя също е била поставена под домашно лечение. Предприети са всички съответни противоепидемични мерки.

Двама мъже, на 32 и 38 години, са били диагностицирани на домашно лечение. Единият от тях е бил изследван като съмнителен случай по Бързо известие от общопрактикуващия лекар, а вторият мъж е без симптоматика и е изследван по желание.

Хоспитализирана в СБАЛПФЗ-Враца след положителен тест за COVID-19 е 60-годишна жена, като са били предприети съответните противоепидемични мерки спрямо контактните лица.

Общо в областта са регистрирани 155 случаи на коронавирусна инфекция. От тях напълно излекувани са 114. 35 са активните, с 9 настанени в болнични заведения и 26 диагностицирани за домашно лечение. Шест души са починали.

Екипите на РЗИ – Враца са направили 12 проби. Общо карантинираните лица са 67.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments