РЗИ е в Народното събрание, за да връчи актове на неносещите маски депутати

0
131
Парламент. Снимка: НС
Парламент. Снимка: НС

Служители на Районната здравна инспекция са в парламента да връчат актове на всички депутати, които не носят маски, съобщиха от „DarikNews“. Констатираните

такива нарушители са 24-ма като глобата им за първо такова нарушение е на стойност от 300 лева. Всички депутати ще получат глобите си до края на седмицата.

За присъствието на РЗИ в Народното събрание първи съобщи депутатът от ПП “Атака“ Павел Шопов, който отказва категорично да носи маска. Качил се е в залата при журналистите и е настоявал РЗИ да му връчат акта пред медийните обективи. Все още това не се е случило.

Служителите на РЗИ обикаляли стаите на парламентарните групи и им връчвали там глобите. По думи на Красимир Велчев от ПП „ГЕРБ“ от неговата група са били глобени шестима души. Намира наложените наказания за нормални, предвид грешката допусната от депутатите и необходимостта да понесат отговорността си за нея.

Носенето на маски от няколко дни предизвиква спорове в Народното събрание. Един от глобените – депутатът Александър Паунов, се е заканил да обжалва акта си в РЗИ с мотивите, че парламентът не бил обществено място. Валери Жаблянов пък се оплака от медийния тормоз, на който били подложени депутатите, като все били причаквани, за да бъдат снимани дали са с маски или не. Председателката на НС Цвета Караянчева продължава всяка сутрин да апелира депутатите да носят предпазни средства.

От Искра.бг припомняме, че носенето на маски в закрити обществени места е задължително от 23 юни насам. Глобите за неспазване на тези указания са от 300 до 1000 лева.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments