Руските специални части спасиха дете от педофил

0
174
Насилие над момче.
Снимка: Пиксабей

Седемгодишно момче, отвлечено от заподозрян педофил, е било спасено от руските специални части близо два месеца след похитяването му, съобщава “Sky News”Кадри от нападението в село на изток от Москва показват, че служители използват режещо оборудване, за да пробият подсилена метална врата с цел да освободят детето.

Операцията беше следствие на подсказка от Интерпол, която им беше дадена от служители в САЩ. Те от своя страна установили  потенциална връзка между виден потребител на подземната тъмна мрежа и отвличането.

Полицейските сили в няколко държави предоставиха информация, която да помогне за намирането на потребителя и момчето. Въз основа на разузнавателните данни руските власти успяха да стеснят търсенето и да идентифицират заподозрения – 26-годишен мъж от Макариха, който е на около 185 мили (298 км) от столицата.

Детето, което е изчезнало от 28 септември, след като не се е прибрало от училище, е открито очевидно невредимо. Бащата на момчето каза пред руската информационна агенция Tass, че детето е било прегледано от медици и “се е чувствало добре”. И добави:

“Той е здрав и не е отслабнал.”

Привлечени са специалисти, които да подпомогнат момчето и семейството му след травматичния опит. Генералният секретар на Интерпол Юрген Сток каза:

“Днес едно младо момче се е върнало там, където му е мястото – при семейството си – благодарение на всеотдайните специалисти и бързите действия на властите по света.”

“Въпреки че сме истински щастливи, че тази история има сигурен край, много деца все още са в очакване на спасението. Успехи като тези само подновяват ангажимента на Интерпол да свързва страните-членки, за да защити децата от насилници.”

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments