Русия започна ракетна атака в Украйна

0
153
Ракета
Ракета. Снимка: Pixabay

Кметът на Киев Виталий Кличко е призовал жителите да останат в убежищата, след като в столицата на Украйна са се чули експлозии от руска ракетна атака, предадоха от „Reuters“.

Малко по-късно Кличко информирал, че един човек е убит и двама са ранени, след като руска ракета е ударила нежилищни сгради в южната част на украинската столица.

Въздушна тревога е била обявена в цялата страна, докато хората са отивали на работа. Множество хора са се скрили в метростанции, като някои седяха на одеяла или на малки пластмасови столове. Последните ракетни удари са дошли няколко часа след нощна атака с дронове. През нощта противовъздушната отбрана е свалила всичките 24 дрона, изпратени от Русия, съобщиха украинската армия. 15 от дроновете са били свалени около Киев, където няма информация за нанесени щети. Столичните власти са предупредили гражданите, че по-късно през деня може да има още ракетни атаки.

Две руски ракети са били забелязани над територията на Николаевска област – в Южна Украйна, съобщи нейният губернатор Виталий Ким в Телеграм.

Производители на електроенергия също са обявили, че извършват аварийни спирания на захранването в други части на страната.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments