Руши се скален феномен – деца настояха службите да работят

0
34
Снимка: Wikimedia Commons, Камен Ханджиев
Снимка: Wikimedia Commons, Камен Ханджиев

Един от най-интересните български скални феномени в страната – Чудните скали край язовир „Цонево“, се руши.  Причината са вандали и селскостопанските животни, които идват в района. За случая информират варненски ученици, които участват в проект за фолклора на местността. Децата искат гласност, за да може институциите да заработят по въпроса и да опазят природното ни богатство, предаде „NOVA“.

От Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите /РИОСВ/ – Варна заявиха, че към този момент извършителите не са били заловени. За тях е предвидена глоба от 500 до 10 000 лева.

Възпитаниците на Хуманитарната гимназия споделиха, че не знаят кой го е направил. Готови са обаче на всичко, за да няма подобни деяния отново.

Добавиха, че проблемът не е от днес. Имало го е и преди две-три години. За тях Чудните скали са символът на Аспарухово. Обичат мястото и на него работят по проекта си.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от