Румен Радев за предложението на Главчев да стане външен министър: Все още не е разбрал какво е да си премиер!

0
719
Президент Румен Радев
Президент Румен Радев. Снимка: Скрийншот

Часове, след като премиерът Димитър Главчев съобщи, че е предложил на президента Румен Радев да заеме и поста на министър на външните работи, държавният глава коментира тази алтернатива, предаде „DarikNews“. 

Първо, Радев обяви, че Даниел Митов най-накрая е разбрал, че ако го беше назначил на този пост, щеше да изпадне в конфликт на интереси и то тежък

Президентът напомни, че външният министър отговаря за организирането на изборите в чужбина. Всичко това няма как да се случи докато някой заема и поста зам.-председател на политическа партия. 

Радев бе категоричен, че не е защитавал Стефан Димитров. Неговото единствено притеснение е било, че Даниел Митов е зам.-председател на политическа партия. 

Държавният глава напомни, че имаме множество прекрасни дипломати, които веднага биха могли да станат министри на външните работи и да свършат работата по-добре от Даниел Митов. 

Радев потвърди, че премиерът му се е обадил в петък и му е предложил да съвместява двата поста. Той го е посъветвал все пак да проучи по-добре нещата, защото му се струва, че още не е разбрал какво е да си министър-председател, а да не говорим и за министър на външните работи. 

Главчев е предложил на Радев да поеме поста на външен министър

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments