Румен Радев: Успешните екологични политики са залог за устойчиво развитие на държавата

0
55
Румен Радев
Румен Радев. Снимка: Facebook

Президентът Румен Радев написа позиция в социалната мрежа Facebook във връзка със Световния ден на околната среда. Той е категоричен, че успешните екологични политики са залог за устойчиво развитие на всяка държава. Според държавния глава от всички нас зависи да изградим бъдеще за страната ни, в което младите българи да виждат перспектива за професионална и житейска реализация. 

Публикуваме позицията на Румен Радев без редакторска намеса:

„От близо половин век на 5 юни се отбелязва Световният ден на околната среда. От тази година Програмата за околна среда на ООН поставя начало на своя стратегически проект „Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите“ (2021–2030 г.) – глобална инициатива за възстановяване на връзката между хората и природата.

Укрепването на нашия контакт с природата има особено важно значение и за преодоляване на социалните последици от наложената заради пандемията изолация.
Успешните екологични политики са залог за устойчивото развитие на всяка държава и от всички нас зависи да изградим бъдеще за страната ни, в което младите българи да виждат перспектива за професионална и житейска реализация. Равновесието между опазването на околната среда и икономическия растеж се гради с постоянство всеки ден и изисква целенасочена държавна политика. Днес имаме изключителния шанс да преустановим с общи усилия варварската сеч на горите ни, да възстановим и съхраним българската природа за следващите поколения.

Вярвам, че най-силното послание е чрез личния пример да вдъхновяваме все повече последователи за изграждането по-чисто и зелено бъдеще за децата на България. Да си пожелаем успех!“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments