Румен Радев: Ще излизат още много имена в досиетата „Пандора”

0
21
Румен Радев
Румен Радев. Снимка: Скрийншот от видео на президента, Фейсбук

Явно ще излизат още много имена в досиетата „Пандора”, заяви президентът Румен Радев пред журналисти. Държавният глава каза, че е изненадан, че името на Николай Младенов присъства в международното разследване. Той коментира:

Правете разлика между хора, които заемат държавни постове, и хора от бизнеса.”

Румен Радев е категоричен, че службите са длъжни да предоставят нужната информация. Той посочи, че те трябва да работят така, че в България да не останат неразкрити „кутии на Пандора“.

От международното разследване на досиетата „Пандора“ излязоха имената на много политици по целия свят, които имат офшорни сметки. Сред тях са Делян Пеевски и Николай Младенов.

Радев беше категоричен, че очаква български служби и правоохранителни органи да работят за възстановяването на стабилността в държавата и в полза на българските граждани и да научват какво се случва не от чужбина.

Евродепутатите от своя страна изразиха своето дълбоко възмущение от разкритията в досиетата „Пандора“. Те разкритикуваха според тях крайно неадекватната реакция на правителството в продължение на повече от едно десетилетие.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments