Румен Радев поздрави голям български историк по повод 85-годишнината му

0
30
Президент Румен Радев
Президент Румен Радев. Снимка: Facebook, Архив

Президентът Румен Радев поздрави проф. Андрей Пантев по повод 85-ата му годишнина, съобщиха от Президентството.

Държавният глава изразява искреното си уважение към един от най-авторитетните съвременни български интелектуалци и изтъква значението на родолюбива му дейност като историк, университетски преподавател, изследовател и общественик с последователни позиции в отстояването на националния ни интерес.

„Поколения наши сънародници ценят високо Вашето експертно мнение и задълбочените Ви проучвания на процесите в новата история на България, Балканите, Европа и света“, подчертава държавният глава. Президентът откроява значимия принос на проф. Пантев към увеличаването на родното ни научно богатство с множеството проведени от него изследвания и написани книги, монографии и публикации.

Румен Радев изразява увереност, че проф. Пантев ще продължи да буди интереса и уважението на академичната общност и на обществото като обичан събеседник с респектираща интелигентност и пословично чувство за хумор.

В поздравителния си адрес държавният глава пожелава крепко здраве, неотслабващи сили и енергия на проф. Андрей Пантев за нови научноизследователски успехи, както и обществена и гражданска подкрепа за неговата народополезна дейност.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments