Румен Радев: Крайно опасно е гласовете за мир да се посрещат с изстрели

0
136
Румен Радев
Румен Радев. Снимка: Искра.бг

Президентът Румен Радев направи силно изказване относно текущата война в Украйна, подчертавайки сериозните последствия от продължаващия конфликт. В речта си в Ямбол той заяви, че всеки ден на войната е пагубен не само за Украйна и Русия, но и за целия свят.

„Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за Украйна, Русия и всички нас“, заяви Радев. Той напомни, че всички кръвопролития започват с милитаристки призиви, които нямат място в Европа.

„Страстите от войната да се пренасят тук и насилието от войната да се пренася тук не довят до нищо добро и за такива действия трябва да се търси отговорност“, подчерта Радев. Президентът изрази дълбока загриженост за последствията от войната.

„Ако така продължават нещата и не се сложи край на войната, ще имаме демографски опустошена страна – Украйна с напълно унищожена инфраструктура, индустрия, производства. Това ще бъдат изключително тежки последици не само за Украйна, но и за цяла Европа“, предупреди Радев. Той добави, че „всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен съответно и за Русия, и за всички нас“.

Румен Радев призова за полагане на политически усилия за мир, вместо за наливане на оръжия.

„С оръжия, без оръжия ние отиваме към сходен изход. Трябва да си даваме сметка за това. Разликата ще бъде хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще трябва да плащаме“, каза той. Държавният глава отбеляза, че ситуацията неизбежно се отразява и на всички избори – както в Европа, така и в САЩ.

„Ние ще избираме на тези и на следващите избори между войната и мира. Всеки наш гражданин е длъжен да си дава сметка за това“, подчерта Радев.

Вижте защо президента Румен Радев ще посети Ямбол

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments