Румен Овчаров: Младите в НС ще бъдат жертва, защото нямат политически опит

0
19
Румен Овчаров
Снимка: БСП

Опитваме се да скрием липсата на идеи и истински решения зад нови лица, коментира бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в ефира на „bTV“. Според него Кирил Петков и Асен Василев са спечелили, защото за разлика от другите нови лица, са показали, че се опитват да направят нещо. По думите му обаче младите ще бъдат жертва, защото нямат политически опит.

„Като гледам тези млади и красив хора от една страна се радвам, но от друга ми става тъжно. Колко такива лица през тази година минаха пред очите ни и млади партии идват и си отиват. (…) Политиката е също занаят и хвърлянето на неподготвени в дълбокото води до трагични резултати.“

Румен Овчаров направи коментар и за бъдещето на БСП – според него Корнелия Нинова не трябва да бъде повече председател, а най-вероятно и при левицата път ще се даде на по-младите. Той отправи критика и към изказването на Кирил Добрев, че близък до Нинова, който е член на Изпълнителното бюро, е взел повече от 150 милиона от Бойко Борисов през обществени поръчки.

„Не може да казваш такава гнусотия, без да показваш конкретно“, подчерта Овчаров.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments