Румен Овчаров: Ключов в следващите избори ще бъде провалът в управлението на COVID кризата

0
100
Румен Овчаров
Снимка: БСП

Социалистът Румен Овчаров е категоричен, че ключов в следващите избори ще бъде провалът в управлението на коронакризата у нас. Според него на практика в момента не виждаме никакви реални действия, а едно влачене по линията на най-малкото съпротивление. Той каза, че това се е превърнало в свободно падане през месец ноември.

Пред „bTV“ той попита защо управляващите са се изненадали, че през октомври, когато стане студено, ще има ръст на заболеваемостта.

Овчаров цитира и данни, според които в началото на октомври ръстът на смъртността е бил 6% на дневна база. В края на месеца вече е достигнал 30 на сто. През ноември пък е скочил главоломно до 100%. В България обикновено умират по 300 души дневно. В края на ноември те са били 700. Именно тези числа според него са доказателство за несправяне с кризата.

Що се отнася до намалелия брой заболели на 100 000 души според него това се дължи на по-малкия брой тестове, които се правят.

Овчаров е на мнение, че начинът за справяне с кризата, са много ясни категорични мерки. У нас обаче такива не се прилагат.

Затова ключовата тема на следващите избори няма да е корупцията и съдебната система, а COVID кризата.

Като енергиен експерт Овчаров е на мнение, че и двата ключови проекта – нов реактор в АЕЦ „Козлодуй“ и АЕЦ „Белене“ няма да се реализират, защото в момента сме свидетели на едно лутане по тези два въпроса. Резултатът за страната ще бъде, че ще останем без електроенергия.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments