Румен Гечев заплаши с предсрочни избори, ако НС гласува военна помощ за Украйна

0
25
Проф. Румен Гечев
Проф. Румен Гечев. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Ако Народното събрание гласува военна помощ за Украйна, БСП ще излезе от коалицията и ще отидем на предсрочни парламентарни избори. Това обяви пред „NOVA“ депутатът Румен Гечев. Той подчерта, че в момента има много предизвикателства и кризи, през които страната трябва да премине и затова е важно управляващите да са стабилни. Затова и социалистите не можели да си позволят да внасят допълнителен шум.

По думите на Гечев дори и Народното събрание да гласува военна помощ за Украйна, министърът на икономиката Корнелия Нинова нямало да подпише за износ на оръжие и БСП щяло да напусне управлението. Депутатът е категоричен, че те няма да участват в подобно нещо, защото било неразумно.

Той коментира и избора на нов управител на Българската народна банка /БНБ/ като посочи, че след случилото се вчера е почти сигурно, че те няма да подкрепят и втория кандидат за поста, защото не искали да взимат ничия страна и да има противопоставяне вътре в коалицията. Напротив. БСП била партия, която внасяла спокойствие и затова нямала желание раздорът да бъде задълбочаван.

Гечев уточни, че те са подходили спокойно и са изчакали да видят какво ще им предложат техните партньори. По този начин той отговори на въпрос защо не се е кандидатирал за шеф на БНБ. Освен това от неговите думи стана ясно, че ако не се избере нов управител, начело на банката ще остане Димитър Радев. Депутатът обясни, че било възможно да му бъде предложен още един мандат или да има нови предложения за кандидати.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments