Румънка опита да отрови българската си колежка с течност за почистване на графити

0
173
Аврора Якоми
Снимка: Facebook

Афектирана от конфликт на работното място, румънката Аврора Якоми сипала течност за почистване в кафето на началничката си – българката Ангелина Райчинова. Планът й за отмъщение обаче претърпял провал. Нашенката усетила необичайния вкус на течността и веднага я изплюла. Съдът осъди Якоми на 10 месеца затвор, предаде „Dnes.bg“.

Пред властите 32-годишната румънка разказала, че се е опитала да „се пошегува“ с Райчинова, но Вътрешният Лондонски съд установил, че тя е търсила отмъщение, след като имала пререкание с жертвата си пред всички и се почувствала „омаловажена“.

Между двете жени, които работили на метростанция Fenchurch Street в Лондон, често имало осезаемо напрежение на работното място. На 22-ри април Райчинова нахокала чистачката пред всички служители, а тя се почувствала „омаловажена и унижена“. След това българката оставила чашата си с кафе в стаята с почистващите препарати. По думите на прокурора, когато тя се върнала отпила глътка кафе, усетила парене по устните и веднага изплюла течността. Райчинова можела да подуши почистващия препарат, който в хода на следствието става ясно, че е почистваща течност за премахване на графити.

Охранителните камери са засекли как Аврора Якоми държи именно този препарат и се насочва към стаята, където е чашата с кафето на българката. Тя капва само една малка капка, за да „развали кафето и да провали обедната почивка на Райчинова, за да я раздразни“.

При произнасянето на присъдата съдия Бенедикт Келехър заяви, че е „ясно“, че Якоми се е почувствала „несправедливо третирана“ от жертвата си е била наранена. Нейните действия са били „предварително обмислени“ с мотива да причинят „някаква вреда“ и дискомфорт на Райчинова. Съдията подчерта, че Якоми „не е знаела нивото на риск“, на което е изложила българката.

Якоми, която няма предишни присъди се призна за виновна по обвинението. Тя се извини на българската си колежка и заяви, че не е искала да й навреди.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments