Румънец опита да пренесе близо 7 кг сребърни накити през Лесово

0
81
Сребърни накити
Снимка: Агенция Митници

Митничари са хванали контрабандно пренасяни 2173 броя сребърни накити с общо тегло 6645,79 грама. Те са били скрити в двойно дъно на две пътнически чанти.

Недекларираното сребро било пренасяно от румънски гражданин с лек автомобил. Той пристигнал на Митнически пункт Лесово на 4 март около 20:30 часа на трасе „Входящи леки автомобили“ от Турция за България. Пред българските митничари мъжът е заявил, че не внася нищо за деклариране. По време на проверката обаче били открити в пригодено двойно дъно под хастара на две пътнически чанти на шофьора 1098 броя пръстени, гривни, брошки, синджири и медальони и 1075 чифта обеци от бял метал с маркери за сребърни изделия. Извършената експертиза от вещо лице е потвърдила, че изделията са от сребро проба 925.

Стойността на накитите била 26 583 лв. Те са иззети. Срещу шофьора на автомобила е съставен акт за нарушение на Валутния закон.

Припомняме, че навръх националния празник 3 март, при друг случай, митнически служители от ГД МРР Калотина откриха 248 грама златни изделия – гривни, обици, колиета и пръстени. Те били открити в дамската чанта на пътничка – българска гражданка, пътуваща в лек автомобил в посока на изход от страната. По случая също е бил съставен акт по Валутния закон.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments