Румънец е с условна присъда, след като е навехнал ръката и е обидил български митничар

0
197
ГКПП Капитан Андреево
ГКПП Капитан Андреево. Снимка: Damqn Tsonev, Facebook, Архив

32-годишен румънски гражданин, с инициали К.О., е бил осъден по бързо производство на Свиленградската районна прокуратура. Той е бил подсъдим за това, че на 3 декември, на ГКПП-Капитан Андреево, е причинил лека телесна повреда на митничар (навехнал му е лявата ръка) по време на изпълнение на служебните му задължения и е извършил непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото – неприлични жестове и обиди към служителя, които по своето съдържание се отличават с изключителен цинизъм и дързост. Това е престъпление по чл. 325 ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумението на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Свиленградския районен съд, на К.О. е наложено наказание от 1 година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години.

От пресцентъра на държавното обвинение разкриват, че на 3 декември на ГКПП- Капитан Андреево, в района на Митническия пункт, пристигнал автобус, движещ се по редовна линия от Турция за Румъния. В него пътувал румънският гражданин К.О. По време на митническата проверка в багаж му били намерени единични бройки дрехи, носещи знаци на запазени търговски марки.

По този повод пострадалият митнически служител предприел действия за изземване на стоките, поставени в чантата. В този момент румънският гражданин му хванал ръката и я извил, вследствие на което му причинил навяхване. След това на английски език К.О. започнал на висок глас да обижда и показва неприлични жестове към служители на пункта. Той е бил задържан, а срещу него образувано бързо производство, което е приключило с присъда в рамките на 2 дни. Определението на съда е окончателно.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments