Рони О’Съливан разкри какво го мотивира да защити титлата си от Шампионата на Обединеното кралство

0
139
Рони О'Съливан
Снимка: worldsnooker.com

Една от легендите в снукъра Рони О’Съливан разкри мотивацията си за защита на титлата от Шампионата на Обединеното кралство. В типичния за него стил той отличи кафето, като радостно заяви, че в Йорк има страхотни кафенета и няколко фантастични ресторанта.

Седемкратният победител в английския град отбеляза миналогодишния си успех по нетрадиционен начин, изливайки бутилка студена вода върху главата си. За случката той разказва, че понякога след важен мач емоциите напират, а самият той е бил малко по-емоционален в този момент. „Все пак трябваше да отпразнувам 19-ата си титла от „Тройната корона“, казва О’Съливан. С този успех той задмина Стивън Хендри, който има 18 трофея от „Тройната корона“ в кариерата си.

Във връзка с непрестанните сравнения между неговото спортно дълголетие и това на Тайгър Уудс в голфа и Роджър Федерер в тениса, Ракетата казва, че малко изостава от тях двамата, но не е правил сметки. Той отбеляза, че кариерата му е малко по-дълга от тяхната, но пък в техните спортове големите турнири са четири на година, докато в снукъра са три.

Ако погледнем към числата, то спокойно може да се каже, че Рони О’Съливан е на едно стъпало с Федерер и Уудс. Ракетата е спечелил 19 от 76 мейджър турнира, в които е участвал. Изразено в проценти това са 25%, докато Федерер е триумфирал в 25.6 от случаите, а Уудс в 17,9%.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments