Родните джудисти бяха изпратени с четирилистни детелини за Токио 2020

0
49
Джудисти
Снимка: БФ Джудо

Родните джудисти бяха изпратени с четирилистни детелини за късмет за олимпийските игри в Токио 2020. Ивелина Илиева, Ивайло Иванов и Янислав Герчев бяха посрещнати от над 500 деца от 12 страни в първия ден на турнира „Панагюрище оупън“ в „Асарел Арена“. Това съобщиха от БФ Джудо.

Олимпийското ни трио раздаде куп автографи и снимки на своите почитатели. А в един от най-вълнуващите моменти 11-годишната Дария Петрова изпя химна на България.

„Много хубав празник, заредиха ни със страхотна енергия. Пожелавам на всички наши малки фенове да се трудят и да сбъдват мечтите си. Да, на предишната олимпиада завърших на седмо място, бях разочарован, но сега съм много по-уверен и отивам за медал!“, каза Ивайло Иванов.

„Сезонът не започва по най-добрия начин за мен след травмата, но сега нещата си влязоха в правия път. Чувствам се добре, подготовката ми върви добре, очаквам медал в Токио.“, заяви Ивелина Илиева.

„Страхотна атмосфера в залата, приятно сме изненадани“, призна Янислав Герчев, който по време на церемонията беше награден с 2000 лева от президента на федерацията Румен Стоилов за седмото място на световното в Будапеща, което му донесе и сигурна квота за олимпиадата. А старши треньорът Атанас Герчев бе премиран с 1000 лв.

„Не съм изненадан от масовостта на този турнир. За това помогнаха и залата, общината и най-вече клубът. Пожелавам успех на нашите олимпийци, както и на турнира.“, заяви президентът Румен Стоилов.

От понеделник Янислав Герчев и Ивайло Иванов започват лагер в комплекс „Камчия“, а Ивелина Илиева ще продължи подготовката си в Словения.

Турнирът „Панагюрище оупън“ се организира за 5-и пореден път от столичния клуб „Топалов“. Идеен вдъхновител на надпреварата е основателят и старши треньор Костадин Топалов.

„Това състезание е едно от най-важните неща, за които се борих през последните години. Сигурен съм, че тези таланти, които са тук в момента на турнира, са бъдещите медалисти от олимпийски игри. Благодаря на община Панагюрище, на Българската федерация по джудо и на всички приятели на клуб „Топалов“, че помогнаха за този празник.“, коментира Топалов, който е многократен шампион на България по джудо и втори в света на самбо.

Близо 1000 състезатели от 5 до 17 години ще мерят сили в двудневната надпревара, като на тепиха ще излязат джудисти от Молдова, Турция, Сърбия, Германия, Русия, Гърция, Словения, Босна и Херцеговина, Румъния, Украйна, Черна гора и България. Надпреварата бе открита от кмета Никола Белишки.

„Искам за пожелая на нашите олимпийци да не забравят откъде са тръгнали за тази олимпиада и следващата година да дойдат отново тук, но с олимпийските си медали. Преди 5 години турнирът започва от едно малко селце край Панагюрище, а сега вече е в „Асарел Арена“. Пожелавам за 10-та годишнина турнирът вече да е в „Арена Армеец“.“, обяви кметът.

За всички призьори домакините са предвидили и награди, а отборните финалисти ще получат спортна екипировка на „Суплес“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments