Родители твърдят, че в детска градина в Бургас се краде от храната на децата

15
2956
Детска градина Златна рибка

Родители твърдят, че в детска градина „Златна рибка“ в Бургас се краде от храната на децата. Те казват, че са изпратили сигнал, но днес зам.-кметът по здравеопазването, социалните дейности и спорта Йорданка Ананиев съобщи пред журналисти, че при нея не е постъпила подобна жалба. Въпреки това тя е поискала писмени обяснения от двама служители на забавачката – директорката и медицинския специалист, който трябва да контролира количеството и качеството на предлаганата храна.

Родителите твърдят, че на децата се поднася за ядене баница с гранясали кори, слепната и миризлива. Впоследствие цялото количество било изхвърлено в казаните до забавачката. Сервирали се и изгорели манджи. Руло Стефани се правело с гранясала кайма. Курабиите били корави като камъни и децата щели да си счупят зъбите с тях. Супата трябвало да бъде приготвена с масло, а вместо това било сложено олио. Муската пък била истинска пародия и приличала на каша от картофи.

Има съмнения, че, освен некачествената храна, която се поднася на децата, такава и се изнася от градината. Същото важи и за напитките.

Длъжен да опитва храната и да я контролира като качество преди нейната консумация е медицинският специалист.

Зам.-кметът Ананиева каза, че не знае откъде са тръгнали недоразуменията в работата на детска градина „Златна рибка“. В момента по случая тече проверка. Целта й е да се установи какво е взаимодействието и какви са отношенията вътре в забавачката.

„Включително ще направим и една анкета с родители, за да вземем тяхната обратна връзка. Аз гарантирам, че качеството на храната в община Бургас, като изисквания, се спазва. Спазват се и технологичната дисциплина, и качеството на продуктите, които се влагат при приготвянето на храната. Ние като община осъществяваме контрол непрекъснато над това, което се предлага на децата.“, категорична беше Ананиева.

15
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
13 Коментирайте темите
2 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
14 Коментатори
Петър МинковТатяна МинковаТатянаДоротея ШукеровЦветелина Ангел Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Иван Георгиев
Иван Георгиев

Моето дете е в Златна рибка. Никога не е имало подобни проблеми. Това според мен е лъжлива статия. Платена от недоброжелатели!!!

Стоян Жеков
Стоян Жеков

Пълна лъжа! Нито едно обвинение от статията не вярно! Моето дете също е в градината и никога не е имало проблем с храната! Количеството е напълно достатъчно! Качеството е на ниво! Да попитат нас родителите и всичко да се изясни!

Светла Желева
Светла Желева

Моите деца също посещават въпросната градина. За четири години голямото ми дете нито един път не се е оплакало от храната напротив. Имам въпрос към автора на статията от къде има такава информация?

Димитър
Димитър

Храната господа родители се вижда заснета тя не отговаря на изискванията .изхвърля се храна как ще сте съгласни трябва ли се стига до отравяния или е редно да се спазват изискванията и съставките на храната.зятона е проверка от агенцията за храните но и затова са материалите от заснетите кадри .може ли готвачки да правят храна директорката да припада при проверка агенцията за храните да няма протокол че всичко е наред и децата да излизат голи и по нощници навън и учителките да не знаят.Дали това са лични отношения или не но Вие плащате за това има и закон на детето… Прочети още »

Борис Андреев
Борис Андреев

Къде има снимки? Дай те да ги видим.

Doni
Doni

ВИДЕО ПОЛИТИКА ОБЩЕСТВО КРИМИ ПО СВЕТА ЛЮБОПИТНО ОТ ДЕНЯ ОБЩИНИ СПОРТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ LIVE СТУДИО ONLINE КАМЕРИ ONLINE TV ЗА КОНТАКТИ Начало Вашият сигнал Шаш и паника в бургаска детска градина след скандални разкрития! Директорката колабира ШАШ И ПАНИКА В БУРГАСКА ДЕТСКА ГРАДИНА СЛЕД СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! ДИРЕКТОРКАТА КОЛАБИРА 18 Dec 2019 Вашият сигнал 5 1104 Шаш и паника в бургаска детска градина след скандални разкрития! Директорката колабира 0 0 0 0 0 0 0 0 Шаш и паника в бургаска детска градина след скандални разкрития! Директорката колабира Шаш и паника в бургаска детска градина след скандални разкрития! Директорката колабира КОМЕНТАРИ… Прочети още »

Евгения Минчева
Евгения Минчева

Здравейте,моето дете в момента е 4-та група в градината.Не споделям мнението,че храната е лоша,детето ми я харесва.Винаги ми казва да приготвя храната за вечеря както лелите в градината я приготвят.

Меглена Лазаров
Меглена Лазаров

Не знам да има родители, твърдящи подобно нещо. Дъщеря ми яде храната от градината и често ми казва, че изяжда по две порции. А има закуски, които обожава и това са нейни думи. Аз често я водя, когато сервират закуската и винаги мирише и изглежда добре. Тази статия е с цел “сензация”. Готвачките в градината са със златни ръце и не заслужават подобно отношение.

Теодора Стоянов
Теодора Стоянов

Детето ми е 4 група в градината, не се оплаквала от храната, а аз като родител мога да кажа, че не се е оплаквала от болки в корема или нещо подобно, откакто ходи в тази градина, което за мен е успокоение, че продуктите с които се приготвя са добри. В детските градини и училищата се готви по рецептурник, едва ли правят експерименти с храната на децата. Който иска гурме да му изглежда яденето, трябва да иде на друго място, не в детската градина да я търси.
Евтина статийка, търсеща бърза сензация!

Цветелина Ангел
Цветелина Ангел

Статията е безумна и абсолютна клевета. Няма родители, които да твърдят подобно нещо. Най-малкото, за да се твърди, че се „краде“ от градината, трябва да се разполага с документи, доказващи това, а не просто да се ръсят обвинения във въздуха от хора без работа. Детето ми е в тази градина. Многократно съм виждала храната сутрин, когато го водя и следобед, когато го взимам. Има немалко случаи, когато съм го взимала на обяд и имам наблюдения и върху обяда. Храната изглежда добре, ухае приятно, детето ми я яде и до сега не сме имали никакви проблеми. Когато поиска допълнително, му се… Прочети още »

Доротея Шукеров
Доротея Шукеров

Пълни лъжи! Синът ми е в 4 група и никога не сме имали проблеми с храната или каквото и да е. Всичко е на ниво. Интересно кой има интерес да пише подобни лъжи?!

Татяна Минкова
Татяна Минкова

По-голяма глупост не бях чела. Моето дете е в 4-та група. Никога не се е оплаквала от храната. Точно обратното, там се научи да яде всичко, защото по нейните думи „Много в вкусно“. Храната съм я виждала не веднъж. Изглежда вкусно и ухае страхотно. Какви са тези клевети, каква е целта на тази статия???? Какъв дебил, без работа може да сътвори такива глупости. Градината е на ниво, учителките и на двете ми деца са страхотни, работят със желание и много се стараят.
Моля този който е написал беумната статия да посочи кои точно родители теърдят тази глупост.

Петър Минков
Петър Минков

И двете ми деца са в тази градина! До сега аз лично за 4г. не съм ги виждал по пижами навън, явно има някой по наблюдателен. Госпожите и на двете деца са винаги любезни и усмихнати, стараят се и полагат грижи за тях, а и децата ги обичат. Понеже в по-голямата част лично водя и взимам децата, сутрин апетитната миризма която се носи по коридорите (като изключим дните когато имат риба в менюто) ми е идвало да седна да хапна с тях…Хлапетата не са се оплаквали, значи всичко е точно.Според мен това е некоректно обвинение спямо персонала и ръководството с… Прочети още »