Родители търсят справедливост: Защо съдът отсъди условна присъда след опит за убийство?

0
31
Данаил Бейкверди
Снимка: Кадър от YouTube

16-годишният Данаил Бейкверди, който на 26 юли 2018 година намушка свой връстник, получи условна присъда 2 години лишаване от свобода. Малко след престъплението в социалната мрежа се появи видео, на което Бейкверди споделя как е наръгал жертвата си – Кристиян Димитров.

Търканията между момчетата се появили в училището им, припомня „NOVA“. Въпреки че първоначално били туширани, Кристиян получил писмо, съдържащо заплахи от Данаил, дори да не е комуникирал с него, разказва баща му. По думите му Кристиян е бил с много наранявания – по врата, корема и китката.

Баща му твърди, че не е ясно дали нараняванията по панкреаса няма да окажат влияние върху здравето на момчето в бъдеще.

Семейството разбрало за присъдата от медиите. Адвокатът им допълни, че то не е доволно от присъдата. По думите на защитника Георги Тодоров протестът е единственият шанс за справедливост. Прокурорът е този, който може да подаде протест и да изпрати делото на следваща инстанция.

Родителите на потърпевшия тийнейджър не смятат условната присъда за истинско наказание. Те не са получили извинение от Бейкверди.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от