Родилка обвинява бургаски лекар, че е отстранил органите ѝ – къде е истината?

1
2275
Д-р Душепеев. Снимка: УМБАЛ-Бургас
Д-р Душепеев. Снимка: УМБАЛ-Бургас

Родилка обвини бургаски лекар, че е отстранил матката и яйчниците ѝ. Това се е случило без да получи писмено съгласие от нея или близките ѝ. Освен това ѝ прилял 4,5 литра кръв, което жената смята, че не е трябвало да се случи.

Манипулациите били извършени на 28-ми май 2019-та година, когато Ирина родила третото си дете. Оттогава твърди, че не е имала и ден спокойствие, а в момента е завела съдебно дело срещу доктор Антонио Душепеев.

Медикът определя случая за един от най-тежките в цялата си практика до момента. Месец преди термина жената започнала да кърви. Извикали го по спешност.

Нямало време за губене и трябвало да се вземат бързи решения, за да бъде спасен нейният живот, както и този на бебето. Пикочният ѝ мехур също не бил срязан, а се скъсал при самото раждане.

След като историята придоби медийна популярност, много хора взеха отношение по темата. Дискусиите се развиват предимно в социалната мрежа Фейсбук.

По-голяма част от коментиралите са негови пациентки.

Бил е на раждането на племенника ми. Има груб език и черен хумор, но е професионалист. Според мен всичко е за пари. Все пак е жива, малко или много трябва да му е благодарна.

Д-р Душепеев е име и авторитет.

Не го харесвам, но го подкрепям. Тази жена иска да получи огромна сума и да си оправи живота.

Аз раждах на същата дата и бях там, когато я приеха. Беше с кръвоизлив. Правиха ѝ спешно секцио, преливаха ѝ кръв. Бих казала, че докторът спаси нейният живот, а също и този на новороденото.

Не са и малко онези, които са имали досег до работата му и се оплакват:

Може би е постъпил правилно в случая, но това беше най-арогантният доктор, с който съм имала досег. Върна ме в 4 сутринта, изпратена от спешно отделение, защото съм нямала подпис на направлението. Определи обаче, че според него изглеждам зле.

Майки, да не дава Господ да сте на нейното място. Не всичко може да се обясни. Лекарите най-добре знаят какво са направили. Никой от тях не си признава грешките.

От Искра.бг потърсихме коментара и на двете страни. Ирина Димова първоначално се съгласи да ни даде интервю. Обаче при започването на разговора се отказа. Мотивите, които изтъкна гласяха, че е заведено дело срещу лекаря и не желае да дава изявление до решението. Подчерта, че съпругът ѝ също не е съгласен.

В разговор с екипа на Искра.бг специалистът съобщи:

Случаят придоби незаслужена известност. Няма да давам интервюта. Имам по-важна работа и на този етап е ненужно.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Рада Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Рада
Рада

таз простакеса грозна. вместо да му е благодарна на човека.направо ако знаеше доктора какви ще ги наговори таз да я беше оставил да умре с лапето. А и за кво са и органи вече. нали има 3 лапета, отбор ли ще ги прави.