Риба „изплува“ до сърф базата в Морската градина

0
504
Риба до сърф базата в Морската градина
Снимка: Искра.бг

Огромен рибок, който „яде“ пластмасови бутилки, „изплува“ до сърф базата в Морската градина на Бургас, видя журналист на Искра.бг. Той е част от фестивала „Рециклирай с фантазия“, организиран от Общината по повод „Европейския ден на морето“ и „Зелени дни в Бургас“.

Арт инсталацията е с размери 8 на 10 метра и е дело на бургаския творец и председател на Дружеството на художниците в града – Добрин Вътев. В 17:30 часа днес трябва да бъде официално открита.

Всеки, който иска може да участва в кампанията „Дни без пластмасови бутилки“, като събере пластмасови бутилки и ги занесе в най-близкия мобилен пункт за разделно събиране или дойде на място до сърф базата днес. При по-голямо количество можете да се обадите на телефони 0896809038 или 0888009366, за да заявите тяхното извозване.

Ако решите да се включите – направете си снимка и я изпратете на е-мейл адрес: g.stoyanova@burgas.bg или публикувайте в социалните мрежи с хаштаг #PlasticFreeBurgas. Първите трима, събрали най-големи количества, ще получат награди на 1 юни.

Фестивалът „Рециклирай с фантазия“ се провежда днес и утре като обхваща събития на различни места в Бургас – остров Света Анастасия, експоцентър „Флора“, Културен център „Морско казино“, Морската градина и други. В програмата са включени множество информационни кампании, демонстрации, арт работилници и игри за деца, елитна изложба на автори с творби от рециклирани материали, поставяне на арт инсталации, насърчаващи разделното събиране, ревю с дизайнерски рокли от рециклирани материали и хаус парти.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments