Рецидивистка е нападнала и наранила жена в Русе в опит да я ограби

0
1294
Полицейски патрулен автомобил, полиция
Полицейски патрулен автомобил. Снимка: Искра.бг

Полицаите в Русе заловиха рецидивистка, която е нападнала жена и се е опитала да я ограби, като й е причинила наранявания. Обект на посегателството е била дамска чанта.

За деянието е било съобщено миналата събота около 10:10 часа на спешния телефон 112. Информацията е била подадена от потърпевшата, която е обяснила, че е пострадала, след като е бил извършен опит да бъде ограбена в блок „Постдам“ в Русе.

На мястото е била изпратена линейка, която е откарала жената до лечебно заведение. Там е било установено, че тя е с травма на лицето и фрактура на палец.

Служители на Второ Районно управление са поели случая и са установили, че престъплението е било извършено около 09:20 часа докато жената е отивала на работа. Отключвайки вратата на входа, тя е била нападната от непознато лице.

Потърпевшата го е описала като мъж, около 20-годишен, със слабо телосложение и ръст около 170 сантиметра, със светлосиня връхна дреха с качулка, която е закрила лицето му.

Нападателят хванал чантата на жената и започнал да я дърпа от ръцете й. Тя успяла да я задържи, но извършителят я е съборил на земята. Пострадалата започнала да вика за помощ и намиращи се наблизо мъж и жена, се насочили към нея, за да й окажат съдействие. Щом видял това, извършителят пуснал чантата и избягал в посока намиращ се в близост супермаркет.

След случилото се жената се е прибрала в дома си, откъдето е сигнализирала на телефон 112. Криминалистите впоследствие са установили, че нападателят не е мъж, а жена на 21 години от село Буховци, което е рецидивистка и е осъждана за кражби и грабежи. На нея й е повдигнато обвинение и е арестувана с постановление на прокурор за срок до 72 часа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments