Ресторантьорите ще спрат да бойкотират „Зеления сертификат“, ако се дава такъв и за антитела

0
816
Ресторант
Снимка: Pixabay

Ако държавата вземе решение да се издава „Зелен сертификат“ и при наличието на антитела и имунитет срещу коронавирус, то ресторантьорите ще спрат да бойкотират новата наложена рестриктивна мярка у нас. Освен това те настояват антигенните тестове да бъдат абсолютно безплатни за българските граждани, предаде „bTV“.

Павлин Петров подчерта, че постоянно се прави поправка на поправката на въпросната заповед на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

От своя страна д-р Николай Брънзалов каза, че „Зеленият сертификат“ не е някаква новост, защото той действа в цяла Европа. Той каза, че не знае дали е останала страна в Европейския съюз, която все още да не го е въвела.

Брънзалов беше категоричен, че най-тежката мярка, която може да бъде наложена, е тотален локдаун. Но тук става въпрос за много тежко политическо решение и той изрази надежда, че хората ще разберат, че има проблем и всички заедно ще се обединят около неговото решаване.

От своя страна директорът на 51 СУ Асен Александров пък е на мнение, че за да тръгнат децата отново на училище, трябвало да има масово входящо тестване и това трябвало да бъде осъзнато от родителите. Но на практика това означава, че децата ще бъдат потърпевши от новите рестрикции, защото самото взимане на пробата в много от случаите е болезнено и не е ясно защо се налага деца, които нямат симптоми, да бъдат тествани.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments